Anikt Koboltblåt med ornamentik

845,00 kr.
507,00 kr.

Det dybt blå havglas er yderst sjældent og når det stadig har aftrykket af det smukke oprindelige mønster, er det de mest sjældne havglas jeg finder. Jeg har - efter et museumsbesøg på Bali - fundet ud af, at det stammer fra vinduer i antikke døre.

Havglasset er indfattet i 18 karats guldbelagt Sterling sølv 925

Længde ca. 35 mmAB-CS-1L-17

1
+
Tilføj til kurv
Havglas er en slags omvendte diamanter.
Diamanter er først skabt af moderjord og dernæst raffineret af mennesker.
Havglas er først skabt af mennesker og dernæst raffineret af havet.

Det kan være op til 90 år om at forvandle sig fra glasskår til smukt afrundede, matterede havjuveler.
Havglas starter som glasaffald, der er smidt eller skyllet ud i havet. Efter mange år i havets brusende bølger, er de små lysende juveler skyllet i land på kysterne i Danmark og på Gudernes ø Bali.


Det sjældne glas.
I takt med at bla. flasker, glasservice osv, i stadig højere grad bliver fremstillet i plastik, bliver der mindre og mindre havglas at samle langs kysterne. Glasset bliver jo langsomt slebet i mindre stykker, når det år efter år bliver kastet rundt i brændingen.

Farverne.
Det lysende grønne havglas, kommer overvejende fra Bintang flasker (lokal øl) og er derfor det hyppigst forekommende. Hvidt glas er også ret almindeligt - der findes dog ikke så mange der er i smykkekvalitet. Brunt, gråt,, andre grønne end Bingtang grøn er lidt mere sjældne.
Orange, Aguamarin, Seafoam green, lys blå er ret sjældne og derfor dyrere.
Det dybblå glas med smukke mønstre i, er yderst sjældent og det mest kostbare. Jeg har efter et museumsbesøg, fundet ud af at det koboltblå stammer fra vinduer i antikke døre. Rød og lyserød er endnu mere sjældne. Har kun fundet 2 lyserøde.

Recycled Silver.
Havjuvelerne er nænsomt indfattet i genbrugt Sterling sølv og guldbelagt sølv. Havglasset har den oprindelige form, som det havde, da det blev samlet op på stranden. Det er hverken pudset, skåret eller boret i det.
Sølvet er nænsomt formet omkring den naturlige havskabte juvel.

Da det er umuligt at kende spændingen i glasset og da det ikke er til at vide hvor længe det har ligget i havets brænding, kan dit Havfruesmykke nok ikke tåle stød eller at blive tabt. Havglas er som ægte perler, smukkest hvis man bærer det ofte. Glas er 'levende' og et evigt fascinerende materiale.